Chat met ons op WhatsApp!
WhatsApp
Like ons op Facebook!
Facebook
Volg ons op Twitter!
Twitter
Stuur ons een Email!
Email
Neem contact met ons op!
Telefoon

Tijdelijke internetverbinding: wifi op de bouw

Tijdelijk internet op de bouwplaats

Mobiel internet voor de bouw via 4G+, satelliet of straalverbinding binnen 24 uur geregeld. Weet u niet exact welke capaciteit of verbinding noodzakelijk is? Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)85 210 1000 +31 (0)85 210 1000


Datacommunicatie tussen verschillende bouwplaatsen of binnen één bouwplaats en uw hoofdkantoor. Regel bouwtekeningen, urenregistratie , werkbonnen, cameratoezicht, inspecties en opnames via digitale applicaties met een veilige (VPN) internetverbinding.

Tijdelijk internet op de bouwplaats

PADACO Connectivity biedt drie standaardpakketten voor tijdelijk internet en wifi op de bouwplaats. De verbinding wordt afhankelijk van de locatie en gewenste snelheid geregeld via straalverbinding, 4G+ of satelliet.

PIA LiteVanaf: € 95,-
internettoegang en keuze voor wifi verbinding of een bekabelde aansluiting voor een enkele werkgroep

InternetsnelheidTot 60 Mbps

Maximaal aantal aangesloten producten30

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikers15

pia businessVanaf: € 250,-
internettoegang en wifi verbinding - volledig gemonitorde oplossing voor grotere en meerdere werkgroepen

InternetsnelheidTot 60 Mbps

Maximaal aantal aangesloten producten500

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikers250

pia proVanaf: € 400,-
Internet toegang op maat - volledig schaalbare en gemonitorde oplossing


InternetsnelheidVanaf 100 Mbps

Maximaal aantal aangesloten productenOnbeperkt

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikersOnbeperkt

pia corporateVanaf: € 665,-
Internetverbinding met vaste IP adressen, bonded VPN tunnel en encryptie mogelijkheid


InternetsnelheidVanaf 50 Mbps

Maximaal aantal aangesloten productenOnbeperkt

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikers100

pia corporate proVanaf: € 1100,-
Internetverbinding met vaste IP adressen, bonded VPN tunnel en encryptie mogelijkheid


InternetsnelheidVanaf 75 Mbps

Maximaal aantal aangesloten productenOnbeperkt

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikersOnbeperkt

Uw voordelen

Maatwerk voor uw bouwplaats

Bovenstaande pakketten zijn indicaties en omvatten een standaard die mogelijk niet bij uw bouwplaats van toepassing is. Geen probleem, wij verzorgen een advies op maat voor uw tijdelijke internetverbinding.

+31 (0)85 210 1000 +31 (0)85 210 1000

Internet op de bouwplaats

BIM en S@les, digitale revisie-/bouwtekeningen, urenregistratie, werkbonnen, cameratoezicht, inspecties en opnames. De communicatie op de moderne bouwplaats staat en valt met een solide internetverbinding. Vele bouwplaatsen bieden deze functionaliteit niet aan. Door nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen bouwplaats medewerkers straks al hun gegevens met de opdrachtgever delen, simpelweg door hun pas bij aankomst op de bouwplaats te scannen. Door dit pasje hoeft de uitvoerder aan geen enkele medewerker meer het identiteitsbewijs, de tewerkstellingsvergunning, kwalificaties en vakdiploma’s, VAR-verklaring of uittreksel KvK te vragen. Naast de profieldata biedt het platform een aanwezigheids- en urenregistratie, die voor zowel de uitvoerder op het werk, als op het hoofdkantoor up-to-date en in real-time is in te zien. Het risico op boetes op grond van de Wet Ketenaansprakelijkheid en de Wet Arbeid Vreemdelingen vermindert hierdoor aanzienlijk.

Digitalisering van de bouw

Het zal duidelijk zijn dat de verdere digitalisering van de bouwplaats niet te stoppen is. Dat een belangrijk deel van de bouwplaatsen in Nederland niet de beschikking heeft over vaste internet toegang is algemeen bekend. Soms komt deze aansluiting tijdens de bouw en soms ook helemaal niet. Uit bovenstaande blijkt dat er wel degelijk een belangrijke behoefte is om de bouwplaats aan te sluiten op het internet en een goede communicatie met het hoofdkantoor mogelijk te maken. Natuurlijk is er de mogelijk van de individuele laptop / tablet die door middel van een data dongel draadloos internet heeft. Voor een deel van de bouwplaatsen meer dan voldoende en een relatief kosten efficiënte oplossing.

Infrastructuur

Bij veel bouwplaatsen zien we dat de behoefte aan papier nog steeds bestaat; of om te printen of om te digitaliseren via de scanner. Helaas is er lang niet altijd een LAN infrastructuur aanwezig om op eenvoudige gebruik te maken van deze (multifunctionele) apparatuur. In plaats van iedereen een data dongel te geven is een oplossing met een WLAN /LAN infrastructuur te adviseren. Met de juiste router is namelijk vrij eenvoudig een WLAN / LAN omgeving op te zetten die het gebruik van randapparatuur op de bouwlocatie voor iedereen weer gemakkelijk maakt. Koppeling met het hoofdkantoor (ander locaties) kan eenvoudig worden gemaakt (via VPN) met behulp van onze apparatuur. Het dataverkeer is lager dan wanneer er gebruik gemaakt wordt dongels , omdat er nu de mogelijk is om de onderlinge communicatie op de bouwplaats via het wifinetwerk te laten lopen zonder dataverbruik. En met het plaatsen van een eenvoudige NAS (network attached storage) kan veel communicatie vanuit het hoofdkantoor snel en doeltreffend worden gereduceerd.