Chat met ons op WhatsApp!
WhatsApp
Like ons op Facebook!
Facebook
Volg ons op Twitter!
Twitter
Stuur ons een Email!
Email
Neem contact met ons op!
Telefoon

Sport

Sport in Nederland

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Met meer dan 17 miljoen landgenoten werken en recreëren we achter onze dijken. Soms alleen maar vaak in groepsverband. En als we goed genoeg zijn of de uitdaging groot genoeg zoals bijvoorbeeld een marathon dan komen er nog mensen naar ons kijken ook. Van de actieve sporter die nog even napraat in de sportkantine tot de bezoeker van een buitenevenement of ouders langs het voetbalveld. Zonder onze mobiele telefoon zijn we toch vaak een beetje ontheemd. Nu is Nederland goed voorzien als het gaat om mobiele dekking dus zelfs de meest afgelegen voetbalvereniging heeft wel bereik voor de mobiele telefoon. Met wifi is het een stuk slechter gesteld. Traag of zelfs geheel afwezig en slechts zelden voorzien van een eigen sportclub applicatie die zorgt voor onderlinge binding. Niet alleen de Zeeuwen onder de Nederlanders zijn best zuinig; we zijn dol op gratis wifi.

PADACO gelooft in het verder aansluiten van die duizenden sportclubs op een goede en snelle wifi infrastructuur. Met name de sportvelden in Nederland liggen allemaal aan de buitenkant van onze dorpen en steden en wij zien maar al te vaak dat snelle dataverbindingen hier ontbreken. Volgens het CBS is ruim 1 op de drie volwassenen in Nederland lid van een sportvereniging. Wekelijks staan er ruim 4 miljoen mensen ergens in Nederland langs de lijn als toeschouwer van een amateur sportwedstrijd. Daarnaast zijn er nog enorm veel sportevenementen die ieder weekend wel ergens in Nederland plaatsvinden.

NOC/NSF Sportdeelname Index

De NOC/NSF Sportdeelname Index kwam in januari 2015 uit op 129. Dit is een stijging ten opzichte van december 2014, toen de index nog op 90 stond. Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling bij NOC/NSF: “Sinds de invoering van de NOC/NSF Sportdeelname Index is in de maand januari de sportdeelname nog nooit zo hoog geweest. In januari 2013 sportten bijna 8 miljoen mensen minimaal één keer per week, in 2014 waren dit ruim 8,5 miljoen en in januari 2015 circa 8,9 miljoen mensen. Een mooie stijgende lijn waarover we tevreden kunnen zijn. Zeer waarschijnlijk wordt de stijging veroorzaakt door de goede voornemens die mensen massaal hebben op het gebied van gezondheid door meer te gaan sporten en bewegen. Het is nu de uitdaging deze stijgende lijn vast te blijven houden.”

Lenselink: “We zien dat steeds meer sportclubs ondernemender zijn en inspelen op de behoeften van sporters en potentiële sporters. Er zijn voetbal- en hockeyclubs die naast deze sporten bijvoorbeeld ook mensen bereiken die samen gaan hardlopen. Zo zijn steeds meer clubs een ontmoetingsplek voor verschillende groepen uit de wijk. Ons streven is om in elke wijk zo’n open club te krijgen. Bij dit soort sportclubs blijven mensen langer sporten en langer actief.” Ook bij jongeren zet de stijgende lijn door voor wat betreft de sportdeelname. In januari 2013 waren het 1,78 miljoen jongeren die minimaal één keer per week sportten. In 2014 1,85 miljoen en in januari 2015 1,95 miljoen jongeren.

Internettoegang, wifi en club app

Als leverancier van glasvezel lijnen; point to pointverbindingen en internettoegang via 4G+ is PADACO als geen ander in staat om de meeste sportclubs en sport evenementen te ondersteunen in een betere internettoegang. Dit is natuurlijk de basis voor de aanleg van een goed en betrouwbaar wifi netwerk. Wij geloven sterk in de mogelijkheden van een club app die als inlog pagina fungeert voor de gratis wifi. Hiermee functioneert de wifi niet alleen als een gratis dienst maar juist als een medium dat zorgt voor extra binding tussen de club en de sporters.

PADACO richt zich niet op de club app; ons specialisme is de juiste ICT infrastructuur. Wel richten wij de infrastructuur dusdanig in dat er de juiste scheiding mogelijk is tussen de club administratie en de gasten log-in. Van kassa systeem tot beveiliging camera. Draadloos wifi maakt het allemaal mogelijk.

Infrastructuur

Door de structuur van het Nederlandse vaste (koper) netwerk met wijkstations is het een feitmatigheid dat gezien de afstand van de meeste sportvelden tot het dichtstbijzijnde wijkstation, een snelle verbinding over bestaande kopernetwerken lastig tot onmogelijk is. Het aanleggen van snelle glasvezelverbindingen is natuurlijk een optie maar vergt natuurlijk een flinke investering. Een point to point verbinding kan een oplossing zijn voor een toegang tot snel internet. In een aantal gevallen kan ook een oplossing gebaseerd op 4G+ zoals de PIA Pro de juiste keuze zijn. De omstandigheden en behoefte ter plaatse bepalen iedere keer welke oplossing het meest geschikt is. Verder is het zinvol om lokale initiatieven te blijven volgen want een groei van een bedrijventerrein kan soms plots nieuwe mogelijkheden geven om investeringen in de aanleg van glasvezel te delen met andere partijen.

PADACO zal altijd kiezen voor een oplossing die aan zowel de huidige als ook de toekomstige behoefte invulling geeft. Neem contact op met een van onze specialisten voor meer inzicht in de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.