Chat met ons op WhatsApp!
WhatsApp
Like ons op Facebook!
Facebook
Volg ons op Twitter!
Twitter
Stuur ons een Email!
Email
Neem contact met ons op!
Telefoon

Tijdelijke internet verbinding

een goede en flexibele internet toegang op maat

PADACO heeft de overtuiging dat automatisering begint bij een goede en flexibele internet toegang. Wij leveren breedband verbindingen via glasvezel, straalverbindingen en 4G+ oplossingen. Glasvezelverbindingen leggen wij compleet voor u aan of verzorgen het belichten. Met de diensten rondom internettoegang voorzien wij in uw behoefte om (eventueel tijdelijk) meer snelheid en kwaliteit te kunnen waarborgen in uw internet voorziening.

PADACO is gespecialiseerd in tijdelijke en/of flexibele internettoegang. Onze unieke oplossing voor mobiel internet via 4G+ is in staat een megabundel aan data beschikbaar te maken waarmee vele mensen tegelijk internettoegang hebben zonder kans op overbelasting van het 4G+ netwerk.

Wij zorgen voor maatwerk, waarbij wij u garanties kunnen aanbieden met betrekking tot internetsnelheid, VoIP, beheer en monitoring van de lijn. Wij definiëren niet een standaard product, maar luisteren naar uw behoefte en budget. Daarop passen wij onze dienstverlening aan.

Voor meer antwoorden op vragen over internetsnelheid verwijzen wij u naar: internetsnelheid-in-de-praktijk
Voor meer antwoorden op vragen over dataverbruik verwijzen wij u naar: Dataverbruik

Pia pro

Onze oprichters met een eerste versie PIA pro.
Lees voor meer informatie het artikel op de T-Mobile website.

4G+ oplossingen

PADACO levert kleine en grote oplossingen op basis van een 4G+ verbinding. Deze oplossingen kenmerken zich door de schaalbaarheid van de aangeboden bandbreedte. Van een simpele 4G+ router voor kleine werkgroepen tot onze mobiele communicatie vrachtwagen met een capaciteit van ruim 4Gb aan bandbreedte.

Voor alle 4G+ oplossingen adviseren wij u gebruik te maken van een site survey; alleen op deze wijze kunnen wij u bepaalde garanties geven met betrekking tot de internet capaciteit.

PADACO heeft ervoor gekozen om toch een drietal oplossingen als standaard product voor u te positioneren. Voor snelle, relatief eenvoudige, toepassingen meer dan afdoende.

PADACO Internet Access producten:

 • PIA Lite
 • PIA Business
 • PIA Pro

Meer informatie over de PIA-producten.

Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden en prijzen voor dataverbruik contact met ons op.

Straalverbinding met vergunning

Een straalverbinding is een vaste verbinding tussen twee punten, gebaseerd op radiotechniek. Straal verbindingen zijn altijd point to point verbindingen .Er zijn ook straalverbindingen op de 5 GHz band met een wifi signaal die mogelijkheden hebben tot point to multi point. Afhankelijk van de toepassing en de mogelijkheden ter plaatse is er de keuze tussen een straalverbinding met en zonder vergunning. Deze vergunningen lopen via het agentschap telecom. Het voordeel van een vergunning is dat er over het algemeen een verbinding tot stand kan worden gebracht met meer zekerheid van storingsvrije werking.

In Nederland is het radioverkeer vrij streng gereguleerd en loopt zoals gezegd via het agentschap telecom. PADACO kan u adviseren over de juiste keuzes. Bij de keuze van een verbinding met de verplichting van een vergunning is het wel noodzakelijk om vroegtijdig een traject aan te gaan om er zeker van te zijn dat coördinaten en frequenties worden toegewezen.

Voor de straalverbinding is het altijd noodzakelijk dat er een zichtlijn bestaat tussen beide punten. Andere gebouwen, bomen of andere hindernissen beperken de kwaliteit van de verbinding sterk. De grootst mogelijk overbrugbare afstand -bepaald door de horizon- is zo'n 45 km, hetgeen de toepassing verder beperkt. Straalverbindingen worden het meest frequent toegepast voor:

 • Aansluiting van panden, bijvoorbeeld voor Internettoegang of telefoniediensten
 • Redundantie, bijvoorbeeld in combinatie met glasvezelverbinding
 • Onderling verbinden van panden op een bedrijventerrein

Netwerkoperators gebruiken zelf ook straalverbindingen, bijvoorbeeld voor het aansluiten van GSM-zendmasten.

Een straalverbinding is relatief snel op te zetten en kan theoretisch veel bandbreedte leveren. De meeste betrouwbaarheid en/of snelheid is mogelijk als er gekozen wordt voor een eigen (radio) frequentie. Hiervoor is wel toestemming van het agentschap telecom voor nodig en dit betekent dat dit soort verbindingen met name gebruikt worden bij semipermanente opstellingen of zeer bedrijf kritisch. Hoewel Nederland natuurlijk als vlak bestempelt kan worden is het verkrijgen van een noodzakelijke zichtlijn niet altijd eenvoudig. Bomen kunnen al voldoende zijn om de Nederlandse traditie van laagbouw te hinderen in een goede opstelling. Ook is gedocumenteerd dat weersomstandigheden zoals sneeuw en hagel een negatieve impact kunnen hebben op de kwaliteit en daarmee snelheid van dit type verbinding.

PADACO kan u vanzelfsprekend adviseren over het maken van de juiste keuzes en het verzorgen van de eventueel benodigde frequentie aanvraag bij het agentschap Telecom.

Straalverbinding zonder vergunning

De keuze voor een type verbinding is zoals beschreven afhankelijk van meerdere factoren. Toch is het lang niet altijd nodig om een eigen frequentie aan te vragen voor een goed functionerende straalverbinding. Voor wifi toepassingen kan vaak worden gewerkt zonder vergunning. Ook voor bedrijfskritische toepassingen zijn er goede oplossingen beschikbaar.

Voor een straalverbinding met wifi signaal zijn verschillende namen in omloop: wireless bridge, client bridge, wifi bridge. Het is allemaal bijna hetzelfde. Wat is nou een wireless bridge en waar gebruik je die voor?

Een wireless bridge is bedoeld om draadloos een netwerkverbinding op te zetten en is ideaal om in te zetten in hotels, scholen, gebouwen, magazijnen, parken, en vele andere omgevingen waar er bijvoorbeeld gebouwen met elkaar verbonden moeten worden. Zeker in die situaties dat het niet eenvoudig is bekabeling in de grond aan te leggen of in tijdelijke situaties. Bij gebruik van een wifi signaal op 5 GHz is er geen specifieke vergunning noodzakelijk.

PADACO gebruikt alleen dedicated bridges; geen gecombineerde access points/bridges. Een veel door ons gebruikte wireless bridge is de Ruckus ZoneFlex P300. Een outdoor point-to-point en point-to-multi-point bridge. Ideaal voor het overbruggen van afstanden tot 10 km en kan in vele verschillende omgevingen worden ingezet. Deze high-performance 802.11ac 5GHz outdoor wireless bridge biedt doorvoersnelheden van 500Mbps. Eén P300 is in staat om 10 bridges te kunnen ontvangen in elke weeromstandigheid. De key features van de ZoneFlex P300 zijn:

 • 802.11ac Point-to-Point or Point-to-Multipoint Bridge
 • 5GHz band / 500 Mbps
 • 20MHz, 40MHz, en/of 80MHz kanaal
 • 14dBi interne richt antenne
 • 2 externe N-Type antenne connectoren
 • 802.3af stroom over Ethernet
 • Speciale buiten uitvoering: -40°C tot 65°C , IP67 gecertificeerd
 • Maximale verbinding 12 km (bij gebruik externe antenne 20 km)
 • Speciale constante radar scan (DFS) met conform wetgeving automatische kanaal wijziging
 • PD-MRC voor betrouwbare verbindingen
 • Eenvoudige installatie met automatische opzet van verbinding dankzij simpele richtmogelijkheden

In vele verschillende omgevingen inzetbaar zoals van gebouw naar gebouw, winkelcentra, campings en camera beveiliging.
Afhankelijk van de aan te treffen omgevingsfactoren of gewenste bandbreedte gebruikt PADACO ook andere producten maar de P300 is vrij universeel inzetbaar. Neem contact op voor meer mogelijkheden rondom straalverbindingen / point to point verbindingen. De slimme 802.11ac (5GHz) buiten wifi Point-to-Point/Multipoint Bridge voor lange afstand verbinding met de backbone van het netwerk.

Satellietverbinding

Hoewel de term “rocket science” anders doet vermoeden is een satelliet verbinding (al dan niet tijdelijk) niet de oplossing voor alles. Met een satelliet verbinding is slechts een redelijk beperkte internetsnelheid mogelijk waardoor het voor een groot aantal evenementen toepassingen minder geschikt is. Wel gebruikt PADACO af en toe satelliet verbindingen bij redundante toepassingen als tweede of derde fail over. Hoewel hogere snelheden mogelijk zijn is een snelheid van 22 Mbps download commercieel veel beschikbaar en dus snel inzetbaar.

PADACO ziet satelliet verbindingen dan ook in oplossingen waarbij een minimale bandbreedte onder alle omstandigheden moet worden zeker gesteld in het kader van veiligheid bij grote evenementen.